torstai 29. joulukuuta 2011

Uuden vuoden paras herkku!


Monissa perheissä mietitään nyt kuumeisesti uuden vuoden juhlien ruokalistaa. Ja vaikeaa sen kokoaminen toden totta onkin: jouluna on tullut syötyä liikaakin, kukaan ei jaksaisi taas hautautua keittiöön, mutta toisaalta kaupan valmiit nakit ja perunasalaatit tuntuvat niljakkaan rasvaisilta ja kaiikkine lisäaineineen etovilta. Mikä olisi moderni vaihtoehto?

Se on ihanan raikas pirtelöateria! Sellainen on helppo ja vaivaton valmistaa yllätysvieraillekin: jauhepussi vain revitään auki ja sekoitetaan 2-3 desilitraan vettä. Tällainen ateria kevyt mutta silti täyttävä. Makuina on esimerkiksi vadelmaa, suklaata ja banaania, joten jokainen voi valita suosikkinsa.


Myös tarjoilu on helppoa. Veitsiä, haarukoita tai lautasia ei tarvita, vaan korkea lasi ja paksu pilli riittävät. Ja koska ateria on itsessään juoma, ei tarvitse miettiä sopivaa viiniäkään. Jos pirtelöiden teosta halutaan tehdä jännittävä ohjelmanumero, voidaan annokset jakaa jokaiselle pusseina, niin että he saavat sekoittaa ne itse. Sen osaavat miehetkin!

Peruspirtelöä on helppo muunnella. Jos haluat siitä samettisempaa, korvaa vesi kermalla. Jos taas alkoholi kuuluu juhlaperinteisiin, jauhepussi voidaan sekoittaa kuohuviiniin tai vaikka Koskenkorvaakin. Tällaisen pirtelön etuna on, ettei se jäädy pakkasessa, eli se sopii mainiosti mukaan otettavasti myös kaupungille rakettikatselmukseen.

Pirteää Uutta Vuotta 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti