lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulun paras lahja


Nyt on koittanut se aika, että joululahjat on kerta kaikkiaan pakko päättää. Mutta mitä antaa hänelle, jonka mausta ei ole hajuakaan ja jolla tuntuu lisäksi jo olevan kaikki länsimaisen hyvinvoinnit tuottamat vekottimet? Tai mitä toivoa sukulaisilta, jotka eivät kuitenkaan osaa tai raatsi ostaa niitä asioita, joita eniten toivoo?

Ratkaisu on voi. Tässä perustelut, joiden jälkeen Joulupukki voi vain nyökytellä:
1. Voi on niin himoittua, että kauppojen hyllyt ovat välillä tyhjillää. Se on siis kuumempi hitti kuin iPhone tai iPad!
2. Se laihduttaa. Tässä kohtaa lahjan antaja voi osoittaa, kuinka dynaamisesti hän seuraa aikaansa, sillä vielä vuosi sitten voin luultiin lihottavan.
3. Se on luonnontuote. Hopeakääreen sisältä ei löydy E-koodeja, transrasvoja tai teurasjätteitä.
5. Jos sattuu saamaan useammankin voipaketin, ylimääräiset voi panna pakkaseen.
6. Kova ja suorakulmainen voipakka on helppo paketoida.

Vinkki!

Jos haluat vielä erottua tavallisista rasvalahjan antajista, vuole voista voilaite! Nykynettaajalle koko sana on käsittämätön, mutta vielä sotia edeltävä aikana oli paremmissa piireissä tavallista muotoilla voi tarjoilua varten pienoisveistoksi. Yllä oleva, voin plastisia mahdollisuuksia hyvin esittelevä kuva on vuonna 1930 painetusta Emännän tietokirjasta.

2 kommenttia:

  1. Talouskoulun käyneenä olen vuollut voista rullia ja muuta koristetta. Opettajamme oli niin taitava että vuoli voista kuusen joulupöytään:) sillä lailla.

    VastaaPoista
  2. Minäkin muistan, kuinkan koulussa ensimmäisellä luokalla opettajamme Sylvi Ahlqvist teki voista joutsenen. Mutta olisivathan nuo joutsenet ja kuuset työnäytösten lisäksi kivoja oikeassa juhlapöydässäkin.

    VastaaPoista