lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tee kevätpipareita


Pipareiden koristelu oli hauskaa jouluna, joten miksi odottaa seuraavaa kertaa melkein vuosi? Kukkakuviot ja iloiset värit muuntavat kuusijuhlien kulttikeksit keväisiksi kuin pajunkissat. Ketvätpipareiden tekeminen on lapsellisen helppoa, mutta lopputulos on näyttävän elegantti. Tällaisia et kaupasta saa.

Otin omiin kuviointeihini vaikutteita klassesta sini-valkoisesta posliinista. Siihen käytännön syy: aivan kuin posliininmaalauksessa myös tässä tarvitaan letkeää otetta. Kerran vedettyä viivaa ei voi korjata

Tarvitset näitä:
- pipareita
- tuubiin pakattua valmista sokerikuorrutetta
- värirakeita tai ranskalaisia pastilleja

Tee näin:
1. Aloita kuvion tekeminen piparin keskeltä. Pyöräytä ensin terälehdet, ja lisää sitten niiden väliin tulevat koristeviivat. Ne kannattaa tehdä reunalta keskellepäin edeten. Kun venytät tuubista tulevaa sokerinauhaa, se ohenee kauniisti.
2. Aseta varovasti kuvion keskelle värirae tai ranskalainen pastilli, ja paina sitä kevyesti.
3. Anna sokerikuorrutteen kovettua ainakin puoli tuntia.

Erivärisiä kuorrutteita käyttämällä saat pipareihisi lisää vaihtelua. Jos "värität" piirtämäsi terälehdet kokonaan umpeen kuorrutteella, väri korostuu entisestään.

Vinkki!
Koristelua on mukava tehdä television hömppäohjelmia katsoessa. Kun ohjelma ei vaadi täydellistä keskittymistä, puhdetyön teko onnistuu ohessa. Toisaalta suuren piparimäärän koristelu yksinään voi olla puuduttavaa. Lisäksi välineet mahtuvat hyvin sohvapöydällekin eikä taikinaroiskeista ole vaaraa.

1 kommentti: