sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tästä pidän!



Myönnetään: olen monesti negatiivinen. Mielestäni yhteiskunnassa ja sisustuslehdissä on paljon vialla, televisiosta tulee katsojia tyhmentäviä ohjelmia ja joka paikasta pursuava lapsiperheiden lässytys ärsyttää.

Mutta nytpä olenkin positiivinen ja kerron mistä pidän.

Nettisivusto The Selby on mahtava! Se on kuvittaja ja valokuvaaja Todd Selbyn blogi luovien ihmisten kodeista. Runsaiden miljöökuvien lisäksi näemme vaikkapa kenkäkaapin sisältöä, asukkaan suosikkikirjat lattialle levitettyinä tai voidepurkkikasoja vessan lavuaarin reunalla. Aiheen ei tarvitse olla sievä vaan kiinnostava. Kuvissa haiskahtaa huumori ja lemuaa löytämisen ilo.

Selbyllä asukkaat ovat mukana kuvissa. He elävät kotonaan ja esittelevät meille aarteitaan. Sisustus on osa heidän elämäänsä. Ihminen ja miljöö sulautuvat yhteen, varsinkin jos päässä on jättikoinen nallenaamari tai pää on rajattu kuvasta pois. Pönötys on rajattu aina pois.

Entä ne sisustukset? Näitä voi sanoa oikeasti persoonallisiksi, rennoiksi ja boheemeiksi. Ja se tarkoittaa, että ne kaikki ovat erilaisia. Jossain seinällä on Hermès-huivien kokoelma, toisessa vajan seinustalla viljellään yrttejä säilykepurkeissa. Nämä kodit paljastavat ujostelematta omistajansa. Pelkkien tavaroiden lisäksi näytetään ajatuksia. Pelkkien huoneiden sijaan päästetään omaan maailmaan.

Se on mahtavaa.

Jatka siis osoitteeseen
http://www.theselby.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti