tiistai 31. tammikuuta 2012

Saisinko naisten television?

Lensin torstaina Kööpenhaminaan suuren viihde-elektroniikkamerkin kutsumana. Tivoliksi lavastetussa ikkunattomassa hallissa esiteltiin koko päivän kevään uutuuksia.

Melkein kaikilla laitteilla pystyi kuuntelemaan musiikkia, järjestämään soittolistoja ja kauko-ohjaamaan televisiota. Meilkein kaikki laitteet olivat mustia.

Päivän aikana vakuutuin siitä, ettei tuotekehitystiimeissä ollut yhtään naista eikä yhtään sisustusihmistä. Televisiot, musiikkilaitteet ja kaiuttimet tuntuivat olevan visuaalisesti sukua enemmän Dardh Vaderille kuin kotien sisustuksille. Kohderyhmänä on insinöörejä ja yhteys ulkopuolisiin galakseihin olematon.

Minusta tekniikkaan voisi olla muitakin näkökulmia.

Voisiko joku valmistaja ostaa rohkean askeleen autotallista olohuoneeseen? Voisiko kuvitellusta tulevaisuudesta palata nykypäivään? Voitaisiinko tyhjänpäiväisten nippeliominaisuuksi sijaan keskittyä ulkonäköön? Se on kuitenkin se käytetyin ominaisuus.

Olisi mahtavaa, jos joskus eri sisustustyyleja varten kehitettäisiin omia tuotelinjoja. Kaikki kodithan eivät näytä samalta. Myös huumoria voisi ottaa mukaan suunnitteluun. Hautakivenhartaat televisiot on jo nähty. Minä haluaisin turkoosin sinisen, kultaisilla koukerojaloilla seisovan ja riisinkeitintä muistuttavan töllön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti