keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vanhojen tanssit kiellettävä!


Onneksi minulla ei ole lapsia, ei ainakaan 17-vuotiaita lukiolaistyttöjä! Tällä viikolla on nimittäinen lukion vanhojen tanssien aika. Hieman epäloogisesti kukaan ei kuitenkaan puhu masurkan askelkuvioista vaan iltapuvuista, frakeista, kampaaja-ajoista ja solarium-rusketuksista.

Vanhojen tanssit ovat muuttuneet yhdeksi naisen elämän prinsessaleikkipäivistä. Poikia tarvitaan vain avustajiksi, tanssia kauneuskisan koreografiaksi. Illan todellinen teema ökykulutuksen kilpavarustelu. Naiseus tarkoittaa häikäilemätöntä tuhlausta.

Tilanne on julma. Miten köyhät perheet pystyvät maksamaan 700 euroan yhden illan prinsessaleikistä? Pikavipillä? Nukailijoiden nöyryytyksestä tekee satakertaisen, että juhlasalit täyttyvät tanhuajia himokkaasti zoomaavista vanhemmista, kummeista ja kavereista. Tätä iltaa muistellaan vielä juhannuksenakin!

Missä on opettajien ja Kouluhallituksen vastuu? Miten koulun tiloja voidaan antaa tällaiseen toimintaan? Minun mielestäni nykymuotoiset vanhojen tanssit pitäisi kieltää.

Jos vanhojen päivät olisivat initaatio todelliseen aikuisuuteen, nuorille kannattaisi opettaa lambaadaa ja tankotanssia. Esiintymispaikoiksi pitäisi valkata seudun limaisimmat räkälät ja yleisöksi kutsua strippibaarien hikisimmät äijät. Aikuisuushan on hyväksikäyttöä ja itsensä myymistä.

Vai löytyisikö jostain anarkistiteinejä, jotka murentaisivat vääristyneen perinteen sisältäpäin? Rohkenisiko joku tyttö pukeutua mummon retonkimekkoon tai poika luolamiehen talja-asuun?

Prinsessat puukottaisivat heidät rakennekynsillään jo ennen ensimmäistä poloneesia.

5 kommenttia:

  1. Asiahan e minulle kuulu, mutta yllä oleva teksti on melkoista yleistämistä. Ja onhan vanhojentanssikurssi vapaavalintainen...

    VastaaPoista
  2. Niimpä juuri, kurssi on vapaavalintainen!!! Toivottavasti tajuat sananmerkityksen! Halukkailla on mahdollisuus osallistua niihin ja vanhojen tansseista on tullut perinne. Kenenkään ei tarvitse joutua maksamaan 700 e mekosta, eivätkä ne maksa edes noin paljoä, että eipä mennä vääristelemään tosiasioita jooko? Toisekseen aikuisuusko on hyväksikäyttöä ja itsensä myymistä ? Olet selvästikkin suppeasti ajatteleva ihminen jos noin ajattelet. Aikuisuus on kaikkea muuta kuin sitä. Mutta kullakin on oma mielipide, eikä sinua voi tuomita, sitä ilmaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siitä että sitä ilmaiset*

      Poista
    2. Jos vanhemmat eivät tahdo maksaa mekosta, niin lapsi ei tanni, vaikka tahtoisikin. Tämä hyvä asia?

      Poista
  3. Vanhojen mekkoja saa sopuhintaan käytettynä!:) meikkauksen ja kampauksen voi joku tutuista hoitaa ja tärkeintähän on nauttia illasta!:)

    VastaaPoista