lauantai 11. helmikuuta 2012

Hesvas on tulevaisuutta


Kun pääkaupunkiseutu hitsataan kuntauudistuksessa yhdeksi kunnaksi, on alettava miettiä sille nimeä. Helsinki se ei nimittäin voi olla.

Helsinki ei käy, koska kyseessä ei ole enää Helsinki. Helsinki ei nielaise naapureitaan, vaan tasa-arvoiset kunnat yhdistyvät omasta halustaan.

Helsinki on huono nimi myös, koska maailma se tuo mieleen helvetin. Kun mielikuvat tulevat yhä tärkeämmiksi, tällainen nimi on rasite koko Suomelle. Siitä on päästävä eroon.
Ehdotukseni pääkaupunkiseudun ja samalla Suomen uuden pääkaupungin nimeksi on Hesvas.

Se muodostuu vanhojen kuntien niemien aluista, joten se ankkuroituu lujasti alueen perinteeseen. Se on huomattavasti Helsinkiä helpompi lausua, oli puhujan äidinkeili mikä tahansa. Ja ennen kaikkea: se on neutraali.

Ehdotan myös, että Aasiassa uutta Hesvasta aletaan markkinoida mytologisin teemoin. Hes olisi meren jumalatar ja Vas maan jumala. Heidän liitostaan olisi syntynyt Hesvas, Itämeren tytär. Vastakohtien yhteenliittymänä se edustaisi harmoniaa ja onnea.

Kun aasialaisille kerrotaan, että avioliiton solmimenen Hesvasissa takaa liiton menestyksen, meillä käsissämme miljoonien hääturistien katkeamaton virta. Ja koska häät on vietettävä ylellisesti, Hesvas täyttyy luksusholleista, upeista ravintoloista ja toinen toistaan hienommista pikku putiikeista. Vauraus leviäisi kaukaisimpiin lähiöihin asti.

Siksi tarvitsemme Hesvasin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti